Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0235 61636

27 august- Ziua Independenței Republicii Moldova

La 27 august 1991 în decursul procesului de destrămare a URSS-ului, Republica Moldova şi-a declarat independenţa, devenind un stat-membru al ONU.

Moldova este o ţară europeană cu o îndelungata istorie, o ţară populată, preponderent, de moldoveni, cât şi de multe minorități naționale: ucraineni, bulgari, găgăuzi, ruşi, evrei, nemţi, cehi etc.

În acelaşi timp, aici s-au păstrat multe tradiţii multiseculare. Neobişnuit poate părea faptul că mozaicul polietnic al teritoriului nostru nu s-a şters din tradiţiile populare, ci, din contra, ne-a îmbogăţit cu noi calităţi, dându-ne un nou colorit şi formând un original conglomerat de obiceiuri, ritualuri, clasice etc., omniprezente în satele Moldovei.

Oricât însă de pestrită nu ar fi populaţia de aici, cea mai importantă calitate a Moldovei este ospitalitatea.

În Moldova fiecare oaspete este primit cu o deosebită căldură. Gospodarul casei întotdeauna va găsi pentru el un pahar de vin bun moldovenesc, iar gospodina – cele mai alese bucate.

Oaspeţii sunt, de obicei, invitaţi în „Casa Mare”, o odaie tradiţională în fiecare casă, unde se petrec toate sărbătorile, iar în comuna Puțintei o invitație virtuală la Casa de Cultură a primit fiecare locuitor, unde gazda acestui local, directorul artistic dna Lidia ZATIC, asistată de copilașii talentați din comună au proslăvit Republica Moldova în cîntece și poezii. Vă mulțumim, multstimată dna Zatic, pentru educația tinerei generații și pentru efrotul depus întru prosperarea și imaginii localității noastre.

8

Articole Recente