Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0235 61636

Anunț cu privire la inițierea consultării publice a proiectului de decizie ce cuprinde Programul Național ”Satul European Expres-2023”

Fără titlu

Primăria comunei Puțintei inițiază începînd cu data de 05 mai 2023 pînă la data de 15 mai 2023 proiectul de dezvoltare locală pentru oferirea unor granturi mici din mijloacele Fondului național pentru dezvoltare regională și locală Programul Național ”Satul European Expres-2023”

Scopul proiectului este: dotare cu echipamente și utilaje a instituțiilor educaționale (gradinița și gimnaziul) din s. Dișcova, comuna Puțintei, – prin instalarea stației de epurare cu irigare.

Necesitatea elaborării și adoptării proiectului este: asigurarea unui medium mai curat și sănătos prin gestionarea eficientă a apelor uzate și irigarea cu ape epurate în vederea protejării mediului înconjurator și îmbunătățirii calității vieții comunității pe termen lung.

Prevederile de bază ale proiectului sunt: îmbunătățirea calității mediului înconjurător, asigurarea igienei și sănătății, eficiența utilizării resurselor, îmbunătățirea infrastructurii instituțiilor educaționale.

Beneficiarii proiectului sunt:  2 instituții educaționale (grădinița și gimnaziul), peste 150 de copii, elevi și cadrele didactice, 1002 locuitori ai comunității locale.

Rezultatele scontate ca urmare implementării proiectului supus consultării publice sunt:

  1. asigurarea unui mediu sigur și sănătos pentru 150 de copii, elevi și personal al instituțiilor educaționale;
  2. instalarea unei stații de epurare cu irigare care va asigura eliminarea apelor uzate din instituțiile educaționale și va preveni poluarea mediului înconjurător;
  3. îmbunătățirea calității actului educational prin creșterea confortului și a condițiilor de igienă în instituțiile educaționale.

Recomandările asupra proiectului supus consultării publice pot fi expediate până la data de 15.05.2022, ora 17:00, la adresa electronică: primariaputintei@gmail.com  sau pe adresa: s. Puțintei, rl Orhei.

Persoană de contact: Sorocean Ludmila, secretarul consiliului local Puțintei  023561634

 

Articole Recente