Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0235 61636

ZIUA ENERGIEI

La data de 01 noiembrie 2022 în semn de solidaritate la inițiativa Convenției Primarilor privind Clima și Energia (comuna Puțintei a aderat la Convenție în decembrie 2021), cu scopul implementării bunelor practici în privința managmentului energic și a eficientizării consumului de energie, s-a defășurat ZIUA ENERGIEI, la care au fost întreprinse câteva măsuri, și anume:

  1. Au fost plantați 25 arbori de mesteceni pe perimetrul gardului gimnaziului, în locul plopilor defrișați. A luat viață ALEEA MESTECENILOR! De-a lungul timpului, mesteacănul a fost un simbol al primăverii și al înțelepciunii, al fetelor tinere și al spiritelor protectoare.

Scopul principal al amenajării teritoriului este nu doar formarea imaginii unui colț de natură, dar și edicația generațiilor mai mici pentru ai motiva să păstreze și cu adevărat să iubească locul de baștină. La acest exercițiu au fost antrenați și au participat preșcolari, elevi, angajații instituțiilor publice din localitate, consilierii locali, doritori din rândurile populației. Mulțumim fiecăruia pentru implicare și efort.

  1. În scopul economisirii energiei electrice am deconectat iluminarea stradală în toate 3 sate a comunei noastre. E necesar să modelăm pe viitor un astfel de comportament, încât să nu consumăm mai multă energie decât avem nevoie.

Ne propunem în cel mai scurt timp să elaborăm un plan de acțiune și strategia pentru următorii ani de îndeplinire a obiectivelor de sporire a rezistenței la impacturile climatice identificate.

Articole Recente